Lichaamsgerichte psychotherapeut en massagetherapeut

Lichaamsgerichte psychotherapeut en massagetherapeut

Mijn naam is Fanny van Laarhoven en sinds 2001 ben ik trotse eigenaar van Praktijk van Laarhoven. Zolang ik me kan herinneren ben ik geïnteresseerd in de mens, in hoe het lichaam werkt en reageert. Hoe ons brein en ons psychische zijn werken en wat emoties met ons doen. 

Hoe reageren wij mensen op elkaar en wat voor invloed dit heeft op ons zijn? En wat als er iets gebeurt wat we als niet prettig ervaren, waarom reageren we dan zoals we reageren? 

Ik ben in 2001 begonnen in mijn praktijk met het geven van klassieke ontspanning massage en sportmassage. In het contact met mijn cliënten raakte ik nog meer geïnteresseerd in de mens en zijn functioneren. Het werd me ook steeds meer duidelijk hoe ons psychische deel invloed heeft op het lichamelijke deel en anders om.

Maar hier was en is ook zeker een taboe op. “Als ik pijn heb wil ik naar de dokter voor een pilletje en als ik niet lekker in mijn vel zit ga ik hard werken, eten of kruip ik onder een deken tot ik me weer fijn voel want tussen mijn oren zit niks. Pas als het echt moet ga ik naar een psycholoog”.

Maar tussen onze oren zit juist heel veel, een hele kwab aan hersenen. Vanuit hier wordt onder andere ons zenuwstelsel aangestuurd. Hier slaan we onze herinneringen op en hier worden onze emoties verwerkt. Ons gehele lichaam word aangestuurd door deze hersenen, kun je nagaan wat voor invloed bijvoorbeeld emoties kunnen hebben op ons lijf. In mijn zoektocht naar “er moet toch iets meer zijn” zowel uit mijn professionele oogpunt als uit mijn eigen levenservaringen ben ik uiteindelijk uitgekomen bij de therapievorm Biodynamische Psychotherapie. In die jaren volgde ik de opleiding tot lichaam georienteerd psychotherapeut aan het Nederlands Instituut voor Biodynamische Psychologie NIB (4 jaar HBO).

 Dit was de therapie die mijn hart verwarmde, hier was ik naar op zoek. De mens in zijn geheel behandelen met respect en vanuit een liefdevolle benadering voor zijn hulpvraag. De mens, de client die centraal staat, in mijn praktijk gaat het om jou.
Ik werk vanuit 2 disciplines het lichamelijke deel de massages en het psychische deel de psychotherapie en waar nodig kunnen deze samen komen. Maar wil je alleen gemasseerd worden omdat je spieren gespannen zijn of vast zitten en niet praten dan is dit natuurlijk mogelijk en wil je alleen praten en niet aangeraakt worden dan kan dit natuurlijk ook. Jouw hulpvraag daar gaat het om. Met mijn kennis en ervaringen wil ik er zijn voor jou om samen te kijken en te werken aan een mooie toekomst voor jou. Dat doe ik door je inzichten te geven en waar nodig je te helpen patronen te onderzoeken en te doorbreken. En om meer ontspanning te krijgen in jou lichaam.

Zoek je hulp?
Dan wil ik je graag uitnodigen in mijn praktijk in Vortum Mullem (Boxmeer) om samen te kijken naar en te werken aan jouw hulpvraag. Bel, app of mail me gerust. Klachtgerichte behandelingen kunnen vergoed worden, check dit bij jouw zorgverzekering.
Ben je woonachtig in Limburg? Fanny is ook als zorgprofessional werkzaam bij Gezondheidscentrum Zorg de Keizer in Venray.

Maak een afspraak