Biodynamische psychotherapie

Biodynamische psychotherapie

Biodynamische psychotherapie

Het lichaam heeft een eigen wijsheid. Biodynamische psychotherapie nodigt je uit om hoofd en lichaam samen te gebruiken. Wat heeft jouw lijf je te vertellen wat in jouw hoofd nog niet of niet meer duidelijk is?

We gaan ervan uit dat er meer is dan het denken over problemen waar je tegen aan loopt. Het is goed om na te denken, te overwegen wat mogelijke oplossingen zijn, maar niet altijd kom je er zo uit. Achter het verhaal zit vaak een diepe geraaktheid of trauma die soms te pijnlijk is om er bij te kunnen komen. Het lichaam heeft zijn eigen wijsheid die in de loop van je leven veel heeft ervaren en deze ervaringen heeft opgeslagen. Als je die ervaringen aanspreekt, komt je lichaam ook met oplossingen. In een volledig ontspannen toestand is het lichaam in staat om zowel psychische als fysieke spanningen te verwerken en op te lossen.

Telkens als emotionele uitingen en spontaniteit geremd worden en er niet voldoende ontladen wordt, ontstaat er een spanning die vaak in een chronisch patroon valt. Conflicten en angsten brengen innerlijke spanningen teweeg, die op hun beurt het proces van zelfregulatie verhinderen. Hierdoor kan er een vicieuze cirkel ontstaan.

Vanuit het biodynamische oogpunt zijn de functies van geest, lichaam en ziel volledig met elkaar verweven. Alles wat in ons gebeurt en wat we doen zijn bewegingen van onze levenskracht. En die zijn plezierig wanneer ze vrij kunnen stromen. Dat spanningen ontstaan is logisch, want het is de interactie tussen jou en je omgeving. Maar wanneer de stresssituatie voorbij is, moeten we onze interne rust weer kunnen herstellen. Als we de emoties niet kunnen voltooien, blijven we met spanningsresten zitten. In deze therapievorm; biodynamische psychotherapie, gaan we aan de hand van jouw verhaal en klachten ook kijken of en waar zich de spanningen hebben vastgezet in jouw lichaam. Door middel gesprekken en als nodig of gewenst doormiddel van massage maken we deze spanningen los, waardoor je jezelf niet alleen lekkerder in je hoofd voelt, maar in je gehele lichaam.

Zoek je hulp?
Ben je nieuwsgierig of deze therapievorm jou kan helpen? Dan mag je me bellen 06 14670811.
Of maak direct online een afspraak.

Maak een afspraak Prijzen