Biodynamische psychotherapie

Niet alleen praten maar ook handelen!


Image

Biodynamische psychotherapie

Het lichaam heeft een eigen wijsheid, biodynamische psychotherapie nodigt je uit om hoofd en lichaam samen te gebruiken. Wat heeft je je lijf je te vertellen wat in je hoofd nog niet of niet meer duidelijk is.

We gaan ervanuit dat er meer is dan het denken over problemen waar je tegen aan loopt. Het is goed om na te denken, te overwegen wat mogelijke oplossingen zijn, maar niet altijd kom je er zo uit. Achter het verhaal zit vaak een diepe geraaktheid die soms te pijnlijk is om er bij te kunnen komen.

Het lichaam heeft zijn eigen wijsheid die in de loop van je leven veel heeft ervaren en deze ervaringen heeft opgeslagen. Als je die ervaringen aanspreekt, komt je lichaam ook met oplossingen. In een volledige ontspannen toestand is het lichaam in staat om zowel psychische als fysieke spanningen te verwerken en op te lossen.

Telkens als emotionele uitingen en spontaniteit geremd worden en er niet voldoende ontladen wordt, ontstaat er een spanning die vaak in een chronisch patroon valt.

Conflicten en angsten brengen innerlijke spanningen teweeg, die op hun beurt het proces van zelfregulatie verhinderen. Hierdoor kan er een vicieuze cirkel ontstaan.

Vanuit het biodynamische oogpunt zijn de functies van geest, lichaam en ziel volledig met elkaar verweven. Alles wat in ons gebeurt en wat we doen zijn bewegingen van onze levenskracht. En die plezierig zijn wanneer ze vrij kunnen stromen.

Dat spanningen ontstaan is logisch het is de interactie tussen jou en je omgeving. Maar wanneer de  stresssituatie voorbij is moeten we onze interne rust weer kunnen herstellen. Als we de emoties niet kunnen voltooien blijven we met spanningsresten zitten.

In deze therapievorm, biodynamische psychotherapie gaan we aan de hand van jou verhaal en klachten ook kijken of en waar zich de spanningen hebben vastgezet in jou lichaam en door middel van massage maken we deze spanningen los waardoor je je niet alleen lekkerder in je koppie voel maar in je gehele lichaam.

Ben je geraakt na het lezen van deze informatie of nieuwsgierig of deze therapievorm jou kan helpen.

Dan mag je me bellen 06-1467 0811

Lieve groet, Fanny

 
Image
Image

"Zonder elkaar is iedereen alleen."